Keystone Cops @ Bar Mendocino, Helsinki 16.3.2013

Lauantai-illan yllätys. Lähdin kaverin bileistä ja Albertinkatua tallustellessani opastin eksyneen kulkurin Eerikin kulmaan. Kaveri huikkasi kiitokset ja sitten jatkoin matkaani ehkä metrin, sillä Eerikin kulman naapurissa sijaitsee piskuinen Bar Mendocino. Kapakan ovi oli ulos auki ja sisältä kajahti juurevaa meininkiä. Mies kadulla huomasi reaktioni ja heitti rööki huulessa, että sisään vaan, siellä soittaa Keystone Cops. Eipä tarvinnut sekunnin sadasosaa kauemmin miettiä, kun astuin Mendocinoon. Baari on entuudestaan tuttu ja siellä on tullut joskus aiemminkin käytyä. Paikka tarjoaa lauantaisin ilmaista jammailua, mitä tulee harvoin seurattua, sillä keikoista ilmoitetaan vain Bar Mendocinon nettisivuilla. Tarjonta on pääosin amerikkalaista perinnemusiikkia. Kapakassa oli jengiä ehkä tusinan verran ja lauteilla huiteli Keystone Cops menemään. Istuin baaritiskille kuuntelemaan ja paljastui, että toinen setti oli jo käynnissä. Kuulin kuitenkin sen verran biisejä, että kehtaan tänne kirjoittaa.

Keystone Cops on pitkän linjan puurtaja roots-musiikin saralla. Bändi on puskaradion ja lukemieni artikkeleiden perusteella kelpo bändi genressään. Itse en ollut bändiä aiemmin nähnyt lavoilla enkä pahemmin lättyjä kuunnellut. Silti Keystone Cops oli kaivertunut suosituksiensa vuoksi mieleeni. Nyt sain mahdollisuuden tsekata, mikä on bändin mitta. Kitaristi-laulaja Ville ”Lefty” Leppäsen liidaama yhtye on julkaissut viisi pitkäsoittoa reilun kahdenkymmenen vuoden aikana  ja viimeisin tekele on  How To Crawl (2011). Trioksi muotoutuneessa yhtyessä bassoa soittaa Pasi Ryökkynen ja kannuja nakuttaa Juha Tanninen. Triolla on kehittynyt reilun kymmenen vuoden kokemuksella kimppakunto ja sen huomaa. Bändillä on persoonallisen ilmeikäs soundi ja soitto kulkee groovysti. Lefty Leppänen on aika velho skittansa kanssa. Pääosin Leppäsen kynästä lähtevää tuotantoa tarjoava Keystone Cops seisoo bluesissa americanassaan komeasti lajityypin eturivissä ainakin täällä Suomi-neidon helmoissa.

Keikka huipentui Just the Glow (2006) -albumilta kuultuun letkeään House of Country music -biisiin ja akustiseen huuliharpulla maustettuun Can’t be Satisfied –makupalaan.  Encoren Lefty veti ilman kitaraa ja näytti, että laulu kantaa yksinäänkin. Lyhyeksi jäänyt keikka tarjosi kuitenkin hyvän ensivaikutelman orkesterista. Keystone Cops saa ilman muuta toisen mahdollisuuden ja Spotify helpottaa tutustumista bändin tuotantoon. Jälleen kerran tuli todistettua sellainen elämän perusfakta, että jos pitää itsensä liikkeellä, saattaa törmätä mukaviin yllätyksiin. Artistit eivät hae ketään kotoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.